2008. január 8., kedd

VLC magyarul

Közel két évvel (hogy repül az idő...) az első kísérlet után tegnap elküldtem a VLC HEAD ágának teljes fordítását a fejlesztőknek. Az éjszakai buildekbe már be is került, lehet tesztelni. Arról még nincs hír, hogy mikorra tervezik a stabil kiadást, ami már tartalmazni fogja ezt, egyelőre még gőzerővel fejlesztik. Sajnos a linuxos verziókban nem lehet tesztelni, mert egy libc hiba miatt letiltották a lokalizációt, marad a windowsos és mac-es változat. Mivel ez utóbbi tesztelésére nincs lehetőségem, különösen hálás lennék a visszajelzésért. Egy ekkora programban szinte biztos hogy vannak hibák, pár perc alatt én is jónéhányat találtam, tehát indokolt a megjelenés előtti néhány hónap célszerű kihasználása :). A hibák jelentésére az openscope hibajelentőjét javaslom, ott biztosan nem vész el semmi, szemben a levelesládámmal.

2 megjegyzés:

Szilveszter írta...

szoktam használni a vlc-t mac-en, úgyhogy a következő kiadás után átállítom magyarra, és figyelek (no meg persze visszajelzek, ha szükséges) :)

kelemeng írta...

Elvileg már a mai nightlyban is benne van, a legjobb lenne azt felrakni, még ha nem is olyan stabil meg működőképes... tesztelni már elég jó.