2007. december 19., szerda

PPPoE támogatás a Gnome-ban

A Gnome felhasználói felületének régi és jogosan követelt adóssága, a PPPoE kapcsolatok beállításának lehetetlensége. Az egyes disztribúciók ezt saját fejlesztésű eszközökkel vagy a jó öreg karakteres pppoeconf nevű eszközzel oldották meg, ennek azonban vége szakadhat: a gnome-system-tools karbantartója nemrég értesített, miszerint megírta ennek támogatását, lehet tesztelni. Sajnos azóta lemondtam az adsl előfizetésemet, így a tisztelt Közösséghez kell fordulnom: aki a tavasszal esedékes 2.22-ben normális DSL támogatást szeretne látni, az tesztelje az SVN-ből fordított Gnome-ot.

Ez ma már nem olyan bonyolult, mint akár egy fél évvel ezelőtt, ugyanis szintén nemrég készült el a Gnome Developer Kit névre hallgató disztribúció-szerűség, amely a Foresight Linuxon alapul és az SVN-ből néhány naponta fordított Gnome-ot tartalmazza, így ideális eszköz az efféle tesztekhez :).

Két változatban tölthető le, VMware képfájlként és telepíthető ISO-ként, a DSL beállítás teszteléséhez az utóbbi letöltését javaslom. Tehát tesztelésre fel, az esetleges hibákat pedig nem nekem, hanem a megfelelő
bugzilla bejegyzésbe jelentsétek.

Nincsenek megjegyzések: