2008. december 21., vasárnap

Tícsák Bea hejjes irast!

Hát ez kész. Tépjük ketté az összes MHSZ-t, ha ennyire senkit sem érdekel.

Elöszőr a bölcsész doktori címet nyertem el, majd a történettudományok kandidátusa titulust, s 2004-ben az ELTE-én megszereztem a habilitált doktor megtisztelő címét is.
Én inkább visszaadnám az általános iskolai bizonyítványomat is.

2008. december 8., hétfő

Lényeg lényege

Új kedvencem van:

2008. december 4., csütörtök

Frissülések

Ma eltűnt az ubuntu.hu-ról a házilag tákolt hibajelentő. Nyugodjon békében, egyszerű de nehezen karbantartható eszköz volt. Ami még van benne, azt átvisszük openscopeba, a zöme azonban már megoldódott. Remélhetőleg ettől megugrik egy picit a nevezett hibajelentő forgalma, mert sokan nem találták meg a régi felület fölé biggyesztett megjegyzést. Ilyenkor elgondolkozik az ember azon, hogy néha az egyszerűnek tervezett dolog is elég bonyolulttá válhat... például a nightmonkey és a rosetta együttes használata, de szerencsére már erről is van leírás, remélhetőleg senki más nem kezdi el addig fordítani a universe tároló csomagjait, amíg el nem fogy a next gomb :).

Ha már a hogyanoknál tartunk, a következő teendő, aminek még nem találtam helyet, egy i18n hibaelhárítási hogyan-sorozat megírása lenne. Az elmúlt napokban egy csomó érdekes bug (ezt pl valami sültbolond lokalizációs hibának jelentette be eredetileg :)) bukkant fel és miután valaki rámkérdezett fordítóhétvégén, hogy mi lesz az openscopeba kerülő hibákkal, ráébredtem hogy ezt távolról sem lehet 2 sorban összefoglalni... szóval körbe kell járkálni minden szempontját ennek a problémakörnek - jó sok lesz, de mindent a közművelődésért :).