2008. szeptember 17., szerda

Nagy magyar-e vagy?

A hétvégén megvolt a konferencia, de erről csak később lesz szó, mert fontosabb dolog is van :).

A fenti címen jelent meg egy írás a konzervatórium blogon, ami témájában nagyon passzol ide. Hozzátenni nem sokat lehet, kötelező olvasmány. Kiemelni viszont van mit:
Pedig ha nagyon tágan kezeljük az önkéntesség fogalmát, rájövünk, hogy nekünk is szinte mindennap lehetőségünk van tevékenyen részt venni a közösségért folyó munkában, és nem csak arról beszélni, hogy „másoknak mit kéne tennie”
Ez az a rész, amit szívesen idéztem volna a konferencián, ha már előtte rábukkanok. Ugyanakkor az is, amit nagyon kevesen ismernek fel, ezen a ponton rengeteget kell fejlődnünk.
A fizetség, azaz a temérdek hála, a közös munka élménye, a (nem ritkán szakmai) tapasztalat, saját kompetenciáink felmérése, az önismeret, és az érzés, hogy most valóban letettem valamit az asztalra, pénzben aligha mérhető, és annál jóval többet is ér.
+1 :)
Ez egy olyan dolog, amit sokan elképzelni sem tudnak, pedig rettenetesen jó és fontos. Figyelem, megtapasztalása függőséget okoz!
Ha valakit ez nyugtat meg: Nem csak néhány unatkozó félőrült hóbortja az önkéntesség. Magyarországon formálisan (tehát szervezeteken belül) közel 440 000 önkéntes tevékenykedik kisebb-nagyobb óraszámban rendszeresen vagy alkalmanként
Huh, megnyugodtam :).
jó tudni, hogy az ország egész területén rengeteg nonprofit szervezet vár önkénteseket, de pénz vagy erre fordítható energia híján nem hirdeti folyamatosan a lehetőségeit, pedig nagy szükségük volna az önkéntes munkára
Bizony, az fsf.hu is pl. ilyen lenne, de nem reklámozzuk, hogy mire van szükségünk. Ezen azt hiszem sürgősen változtatni kell.

2008. szeptember 5., péntek

Világuralmi törekvéseink jól haladnak...

Valamikor régen írtam arról, hogy mit kellene tenni ibexig, hogy valami látványosat is alkossunk. Ennek része volt a gnome-app-install csomaglistájának fordíthatóvá tétele, ami ugye két részből áll. A fordítandó leírások kiválogatása a nemrég bejelentett Nightmonkey (helló, mindenkinek iskolakezdés van? tessék tolongani!) segítségével megoldódott, most pedig a csomaglista is megkapta a magáét, egy egyszerű szkript és egy új fordítási sablon formájában. Ez utóbbi majd az ibex megnyílása után lesz fordítható, szerencsére jó nagy lesz, kb 3500 (rövid) sztring - unatkozni tehát nem fogunk :). Ha minden igaz, lesz ezek tiszteletére majd még egy fordítóhétvége meghirdetve, de erről majd ha véglegesedik. Addig is gyertek konferenciára, mert az jó, lesznek fordítók, remek előadások, móka-kacagás és persze sör is ;).